Cheesecake je uvijek bio omiljena poslastica, a kombinacija s breskvama donosi osvježavajući i voćni zaokrez koji će vas oduševiti. Ovaj recept za cheesecake s breskvama savršen je za ljetne dane, ali i za druge prigode kada želite oduševiti svoje goste ili jednostavno uživati u nečemu slatkom i kremastom. Priprema je jednostavna, a okus nevjerojatan. 

Sastojci:

  • 4 breskve
  • 8 listova želatine
  • 1 kg krem sira
  • 440 g šećera u prahu
  • 180 g tahinija
  • 560 g grčkog jogurta
  • 465 g keksa
  • 45 g maslaca
  • sok od pola limuna
  • 3 grančice timijana

Priprema:

Stavite breskve u blender i miksajte dok ne postanu glatke, želatinu namočiti u hladnoj vodi 5 minuta da omekša. U međuvremenu, miksajte krem sir i šećer dok ne postane glatko, zatim dodajte 375 ml pirea od breskve, tahini i jogurt te miksajte dok se dobro ne sjedine. Ocijedite višak tekućine iz želatine i stavite u manju tavu na laganu vatru. Kuhajte, dok se ne otopi, zatim umiješajte u smjesu breskvi. Ulijte smjesu breskve u pripremljenu zdjelu i ohladite 2 sata ili dok se ne zgusne. 

Za podlogu, pomiješajte mrvljene kekse i maslac u multipraktik dok ne nalikuju finim krušnim mrvicama, zatim ravnomjerno posipajte po kalupu za tortu. Nježno pritiskajući, na to stavite kremu od breskve i ohladite preko noći ili dok se ne stegne. 

Za macirane breske, promiješajte dodatni šećeri i breskve, limunov sok i timijan u zdjeli i promiješajte da se sjedine. Ohladite preko noći da omekšaju. Sljedeći dan ocijedite breskve kroz sito iznad lonca, a tekućinu i breskve ostavite odvojeno. Dodajte 250 ml vode u tekućinu od breskve i stavite na jaku vatru. Pustite da zakipi i kuhajte 10 minuta illi dok se ne zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi, zatim promiješajte breskve. 

Kada ste spremni za posluživanje, tortu od sira preokrenite na tanjur za posluživanje i pospite maceriranim breskvama i dodatnim timijanom. Prelijte sirupom od breskve. 

 Izvor: delicious