Mekan biskvitni kolač od jogurta s breskvama priprema se jednostavno na principu mjerenja sastojaka na čašu jogurta. Koristite plastičnu čašicu za jogurt od 200 mililitara kao mjernu čašicu. Ljeti su breskve savršen voćni dodatak, ali voće možete staviti po želji, i to marelice, bobičasto voće, jagode, jabuke, kruške...

Recept za kolač od jogurta na čaše

Sastojci:

  • 3 velike breskve
  • 2 velika jaja
  • 200 ml jogurta
  • pola čaše šećera
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
shutterstock_1654605004.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Breskve operite, ogulite i narežite. 

Jaja i šećer miksajte oko pet minuta dok smjesa ne postane svijetlo žuta i gusta. Zatim malo po malo dodajte ulje i lagano miksajte na najmanjoj brzini.

Zatim dodajte jogurt i ručno ga uz pomoć lopatice ili žlice sjedinite s ostatkom smjese. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te dodajte u smjesu i lagano promiješajte dok se sve ne sjedini.

Lim za pečenje premažite s malo ulja, maslaca ili druge masnoće po želji i pospite brašnom. Izlijte smjesu u tepsiju i po njoj rasporedite narezane breskve.

Pecite na temperaturi od 180 stupnjeva 40 minuta. Kolač je gotov kada biskvit poprimi zlatno-žutu boju i odvaja se od rubova.