Seozna višanja je u punom jeku, a mi smo za vas pronašli jednostavan i brz recept za domaći sladoled od višanja. Potrebno će vam biti samo 5 sastojaka za ovu hladnu poslasticu koja svojom kremastom teksturom podsjeća na sladoled kao iz slastičarnice. Ako više volite čokoladne okuse sladoleda probajte naš recept zakremasti sladoled od čokolade.
Sastojci:
- staklenka (340 g) kompota od višanja
- 1 limenka kondeziranog mlijeka
- 5 žlica soka od višanja iz kompota
- 300 g vrhnja za šlag
- 6 žlica šećera u prahu
Priprema:
Ohladite kondezirano mlijeko, ocijedite višnje i ostavite sok i šaku višanja sa strane. Preostale višnje grubo zgnječite štapnim mikserom, nemojte ih skroz izmiksati, potrebno je da ostane malo teksture.
Tucite vrhnje dok ne zadrži oblik pa umiješajte šećer u prahu. Umiješajte šlag u pire od višanja, sok od višanja i odvojene višnje s kondeziranim mlijekom.
Smjesu ulijte u plastičnu posudu i zamrznite najmanje 5 sati. Prilikom serviranja na vrh sladoled možete staviti preljev po izboru ili još višanja.
Izvor: Erren's Kitchen