Hrskavi trokutići od lisnatog tijesta od jabuke i cimeta

Jednostavni slatki zalogajčići koji će vas oduševiti svojim aromatičnim okusom

Shutterstock

Mekani trokutići od lisnatog tijesta prava su poslastica za čiju pripremu vam treba svega pola sata. Jednostavni su za napraviti, a možete ih jesti kao doručak ili kao užinu uz popodnevnu kavu. U nastavku teksta pronađite video s detaljnim prikazom kako do mekanih trokutića od jabuka i cimeta

Sastojci:

  • paket lisnatog tijesta
  • žumanjak

Nadjev:

  • 50 g maslac
  • 1-2 žličice cimeta
  • 30 g smeđeg šećera
  • 2 jabuke

  • 30 g šećera
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Miksajte svoje sasatojke za nadjev i rasporedite po lisnatom tijestu. Zarolajte ga i lagano pritisnite, izrežite na trokute. Položite ih na papir za pečenje na tepsiji, premažite žumanjkom i pecite 20-25 minuta dok ne porumene. 

Nakon što se ispeku, uvaljajte ih u cimet šećer.