Tortice od breskvi jednostavan su i ukusan ljetni desert od sočnih breskvi s cimetom, prženih badema i glazurom od vanilije na lisnatom tijestu. Ovaj recept je jednostavnija verzija tarta od breskve, zato što umjesto prhkog tijesta koristite već gotovo lisnato tijesto

Sastojci:

  • 1 lisnato tijesto
  • 1 jaje
  • 2 velike breskve
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica brašna
  • pola žličice cimeta
  • 20 g narezanih badema
  • 50 g šećera u prahu
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica mlijeka

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200˚C. Razmotajte tijesto, izrežite na 9 jednakih kvadrata i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Umutite 1 jaje i ostavite sa strane. 

Narežite breskve na ploške u stavite u srednje veliku zdjelu. Pospite s 2 žlice šećera, 1 žlicom brašna, cimet, vaniliju i sve promiješajte.

Složite 3-4 kriške breskve preko sredine svaakog kvadrata tijesta. Izbjegavajte da sok od breskve dođe na rubove peciva. Rubove tijesta obilno premažite rezmućenim jajetom. Pospite narezanim bademima. 

Pecite na 200˚C na 18 minuta, dok ne postane zlatne boje. Izvadite i pričekajte 10 minuta da se ohladi. Dok se tijesto hladi napravite glazuru. U posudi pomiješajte šećer u prahu, vaniliju i mlijeko. Dodajte još mlijeka ako je potrebno zbog gustoće. 

Izvor: Natasha's kitchen