Tortice od breskvi jednostavan su i ukusan ljetni desert od sočnih breskvi s cimetom, prženih badema i glazurom od vanilije na lisnatom tijestu. Ovaj recept je jednostavnija verzija tarta od breskve, zato što umjesto prhkog tijesta koristite već gotovo lisnato tijesto.
Sastojci:
- 1 lisnato tijesto
- 1 jaje
- 2 velike breskve
- 2 žlice šećera
- 1 žlica brašna
- pola žličice cimeta
- 20 g narezanih badema
- 50 g šećera u prahu
- pola žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica mlijeka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200˚C. Razmotajte tijesto, izrežite na 9 jednakih kvadrata i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Umutite 1 jaje i ostavite sa strane.
Narežite breskve na ploške u stavite u srednje veliku zdjelu. Pospite s 2 žlice šećera, 1 žlicom brašna, cimet, vaniliju i sve promiješajte.
Složite 3-4 kriške breskve preko sredine svaakog kvadrata tijesta. Izbjegavajte da sok od breskve dođe na rubove peciva. Rubove tijesta obilno premažite rezmućenim jajetom. Pospite narezanim bademima.
Pecite na 200˚C na 18 minuta, dok ne postane zlatne boje. Izvadite i pričekajte 10 minuta da se ohladi. Dok se tijesto hladi napravite glazuru. U posudi pomiješajte šećer u prahu, vaniliju i mlijeko. Dodajte još mlijeka ako je potrebno zbog gustoće.
Izvor: Natasha's kitchen
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice