Keks torta je sočna slastica gotova za samo 15 minuta

Za najbolji okus i teksturu, ostavite tortu da odstoji u hladnjaku preko noći kako bi keksi omekšali i okusi se stopili.

Shutterstock

Jednostavan recept za tortu od keksa gotovu u samo 15 minuta, a potrebno vam je svega 6 sastojaka. Ova torta je omiljeni klasik koji spaja sočnu kremu od vanilije i kekse, stvarajući kremastu slasticu koja podsjeća na djetinjstvo. U nastavaku teksta pronađite video s detaljnim prikazom pripreme ove keks torte. 

Sastojci:

  • 6 žumanjaka
  • 190 g šećera
  • 80 g gustina
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 5 šalica toplog mlijeka
  • 225 g keksa
  • voda
  • mljeveni keksi ili orasi ili naribana čokolade

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U zdjeli dodajte žumanjke, šećer, gustin i vaniliju i izmiksajte sve. U međuvremenu zagrijte mlijeko, nemojte prokuhati. Polako dodavajte malo po malo toplog mlijeka u smjesu jaja dok mutite. Nastavite dodavati mlijeko i mutiti dok ne potrošite sve mlijeko i dok smjesa ne postigne željenu temperaturu. 

Dodajte cijelu smjesu jaja i mlijeka ponovno u lonac. Stavite na štednjak na vatru i neprestano miksajte dok smjesa ne postane gusta poput kreme. Kad se zgusne maknite s vatre. Sada možete krenuti slagati dok je krema vruća. Uzmite kekse i svaki umočite u posudu s vodom. Samo lagano umočite, stavite u posudu za pečenje i počnite ih slagati tako da jedan sloj pokriva dno. Kada je prvi sloj gotov, dodajte 2 do 3 žlice kreme na vrh, pazeći da keksi budu potpuno  prekriveni. Ponovite ovaj korak još dva puta dok ne potrošite sve sastojke. 

Nakon što je torta sastavljena, dobro pokrijte plastičnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku. Prije posluživanja nadrobite kekse i orahe u pospite po vrhu.