Jednostavan recept za tortu od keksa gotovu u samo 15 minuta, a potrebno vam je svega 6 sastojaka. Ova torta je omiljeni klasik koji spaja sočnu kremu od vanilije i kekse, stvarajući kremastu slasticu koja podsjeća na djetinjstvo. U nastavaku teksta pronađite video s detaljnim prikazom pripreme ove keks torte.
Sastojci:
- 6 žumanjaka
- 190 g šećera
- 80 g gustina
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 5 šalica toplog mlijeka
- 225 g keksa
- voda
- mljeveni keksi ili orasi ili naribana čokolade
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U zdjeli dodajte žumanjke, šećer, gustin i vaniliju i izmiksajte sve. U međuvremenu zagrijte mlijeko, nemojte prokuhati. Polako dodavajte malo po malo toplog mlijeka u smjesu jaja dok mutite. Nastavite dodavati mlijeko i mutiti dok ne potrošite sve mlijeko i dok smjesa ne postigne željenu temperaturu.
Dodajte cijelu smjesu jaja i mlijeka ponovno u lonac. Stavite na štednjak na vatru i neprestano miksajte dok smjesa ne postane gusta poput kreme. Kad se zgusne maknite s vatre. Sada možete krenuti slagati dok je krema vruća. Uzmite kekse i svaki umočite u posudu s vodom. Samo lagano umočite, stavite u posudu za pečenje i počnite ih slagati tako da jedan sloj pokriva dno. Kada je prvi sloj gotov, dodajte 2 do 3 žlice kreme na vrh, pazeći da keksi budu potpuno prekriveni. Ponovite ovaj korak još dva puta dok ne potrošite sve sastojke.
Nakon što je torta sastavljena, dobro pokrijte plastičnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku. Prije posluživanja nadrobite kekse i orahe u pospite po vrhu.