Lažna mađarica je brža i jednostavnija inačica starinskog čokoladnog kolača, mađarice. U originalnom receptu mađarica je kolač od puno tankih kora premazanih sočnom čokoladnom kremom, koji osvaja na prvu.

Pronašli smo za vas recept legendarnog kolača koji je gotov u samo 15 minuta, a radi se od jednostavnih sastojaka koje sigurno možete pronaći u svojoj kuhinji. Pripremiti ovaj kremasti kolač koji će vas okusom vratiti u dane djetinjstva.

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 800 ml vode
  • 5 žlica šećera
  • 250 g maslaca
  • 1 kg keksa

Za čokoladnu glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:

U posudu ulijte vodu, dodajte šećer, maslac i čokoladu, pa kad se sve otopi i prokuha, maknite s vatre i dodajte keks. Miješajte dok se smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tekući dio. Kako budete miješali, keks će se lomiti. Izlijte smjesu u posudu za pečenje kolača veličine 30 x 40 cm.

Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte preljev preko kolača. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u hladnjak. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.