Torte više nije komplicirano za pripremiti jer postoji bezbroj recepata za jednostavne i brze torte za koje ne morate pripremati više kora i kuhati kreme pa čak ni paliti pećnicu. Idealna zamjena za biskvit su keksi koji se koriste kao baza za popularan cheesecake ili za razne čokoladne kolače bez pečenja

Na YouTube kanalu Fatto in Casa da Alba pronašli smo recept za kolač bez pečenja koji se priprema od keksa, s kremom od bijele čokolade i Nutelle za čiju vam pripremu treba samo 10 minuta. 

Sastojci

  • 400 g keksa
  • 200 ml mlijeka
  • 400 g mascarponea ili krem sira
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 80 g šećera u prahu
  • 150 g bijele čokolade
  • 150 g namaza od lješanjaka poput Nutelle

Recept za čokoladnu tortu s keksom

14:07
Korak 1

Istucite

Istucite krem ​​sir sa šećerom u prahu pa dodajte slatko vrhnje i nastavite tući dok ne dobijete gustu kremu. Podijelite na dva jednaka dijela.

14:11
Korak 2

Izmiksajte

U jednu polovicu kreme dodajte otopljenu bijelu čokoladu i dobro izmiksajte. U drugu polovicu kreme dodajte Nutellu i izmiksajte.

14:13
Korak 3

Premažite

Kekse umočite u mlijeko i stavite na dno kalupa. Odozgo premažite polovicom nadjeva od Nutelle, pa opet posložite kekse koje ste umočili u mlijeko. Polovicu kreme premažite bijelom čokoladom i poredajte kekse umočene u mlijeko. Zatim ide preostali dio kreme od Nutelle (malo ostaviti za gornji sloj), drugi sloj keksa umočenog u mlijeko i preostalu kremu s bijelom čokoladom. Složite drugi red keksa umočenog u mlijeko i namažite kremu od Nutelle.

14:15
Korak 4

Stavite u hladnjak

Ukrasite naribanom čokoladom i stavite u hladnjak da se stegne oko 4 sata.

Postupak pripreme pogledajte u videu: