Prema originalnom receptu u Nepoleon torti se koristi lisnato tijesto i tada okus podsjeća na kremšnite ili palačinke, a u ovomreceptu baza su krekeri.
Ovakva Napoleonova torta priprema se bez pečenja, jednostavno i brzo, a okus joj je jednostavno nevjerojatan.
Sastojci:
250 g slanih krekera
600 ml mlijeka
3 jaja
180 g šećera
70 g pšeničnog brašna (ili kukuruzni škrob)
180 g maslaca
20 g vanilin šećera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i miješajte dok ne nestanu grudice. Smjesa treba biti glatka. Dodajte 200 ml mlijeka i promiješajte. Ulijte preostalih 400 ml mlijeka, stavite na štednjak i kuhajte uz stalno miješanje.
Kada je smjesa gotova trebala bi podsjećati na puding. Nadjev ohladite tako da lonac u kojem ste ga kuhali stavite u veći lonac s ledenom vodom. Zagrijte maslac sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom. U maslac postupno dodajte žlice prethodne smjese i umutite mikserom.
Za podlogu stavite 3x3 krekera, zatim kremu, ponavljajte dok ne potrošite sve. Stavite u hladnjak da se stegne, najbolje preko noći. Odozgo ukrasite mljevenim krekerima.
Cijeli postupak pogledajte u videu u nastavku: