Palačinke su mnogima omiljen brz i jednostavan zalogaj. Želite li prozračnije tijesto koje se neće lijepiti za tavu i koje će biti pahuljasto i mekano, isprobajte ovaj savjet.
Profesionalni kuhari preporučuju da u smjesu za palačinke uvijek dodate vrhnje. Treba dodati oko 2 žlice, a vrijedi i za slatke i slane palačinke.
Evo recept za najmekše tijesto za palačinke koje možete puniti po želji.
Sastojci:
- 3 jaja
- 30 g šećera
- prstohvat vanilin šećera
- prstohvat soli
- 300 ml mlijeka
- 200 g brašna
- 300 ml slatkog vrhnja
- 15 ml ulja
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom vanilin šećera i soli. Zatim dodajte mlijeko i prosijano brašno. Izmiksajte, prosijte smjesu da nema grudvica. Prelijte slatkim vrhnjem i uljem i pjenjačom lagano sjedinite sve sastojke. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite tijesto za palačinke da odstoji 20 minuta. Zatim ispecite palačinke s obje strane.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice