Palačinke su mnogima omiljen brz i jednostavan zalogaj. Želite li prozračnije tijesto koje se neće lijepiti za tavu i koje će biti pahuljasto i mekano, isprobajte ovaj savjet.

Profesionalni kuhari preporučuju da u smjesu za palačinke uvijek dodate vrhnje. Treba dodati oko 2 žlice, a vrijedi i za slatke i slane palačinke.

Tajni sastojak koji kuhari dodaju u tijesto za najmekše palačinke
Shutterstock 

Evo recept za najmekše tijesto za palačinke koje možete puniti po želji.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 30 g šećera
  • prstohvat vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 300 ml mlijeka
  • 200 g brašna
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 15 ml ulja

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom vanilin šećera i soli. Zatim dodajte mlijeko i prosijano brašno. Izmiksajte, prosijte smjesu da nema grudvica. Prelijte slatkim vrhnjem i uljem i pjenjačom lagano sjedinite sve sastojke. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite tijesto za palačinke da odstoji 20 minuta. Zatim ispecite palačinke s obje strane.