Torta od čokolade, kestena i ružmarina, bez brašna, idealan je omjer između baršunastog kestena i bogate kremaste čokolade. Ovaj kolač radi se bez brašna, samo s kakaom, kesten pireom, jajima i bademom u prahu. Vrlo zasitan desert za koji vam treba manje od sat vremena.
Sastojci:
- maslac, omekšali
- 500 g zaslađenog kesten pirea
- 4 velika jaja
- 75 g mljevenih badema
- 40 g kakaa u prahu, prosijanog
- 4 grančice lišća ružmarina, plus još za ukras
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Pire od kestena ulijte u veliku zdjelu za miješanje. Žumanjke lagano izlupajte vilicom pa ih dodati u pire. Dodajte mljevene bademe, kakao i dobro promiješajte. Listiće ružmarina grubo nasjeckajte, dodajte u tijesto i miješajte dok se dobro ne sjedini.
U drugoj zdjeli umutite bjelanjke dok se ne stvore čvrsti snijeg, a zatim ih umiješajte u čokoladnu smjesu. Izlijte u pripremljeni kalup za torte i pospite s nekoliko grančica ružmarina.
Pecite 40-45 minuta dok čačkalica ne izađe suha. Ostavite da se ohladi u plehu, pa preokrenite. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Izvor: StvarUkusa