Jesen je nezamisliva bez kesten pirea, a ova poslastica savršen i paše u razne slastice. Isprobajte recept za ovu predivnu i sočnu tortu s namazom od ovih jesenskih plodova, orasima i rumom koja se ne peče.

Ako ne pronađete nezaslađeni kesten pire, smanjite količinu šećera u prahu ili saminapravite najkremastiji kesten pire.

Recept za tortu s kesten pireom bez pečenja

Sastojci:

1 kg kesten pirea (nezaslađeni)
250 g šećera u prahu
125 g maslaca
150 g mljevenih oraha
2 žlice ruma
100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Pjenasto istucite maslac sa šećerom u prahu. Dodajte orahe i rum, pa smjesu dobro izmiksajte te podijelite na dva dijela. U jedan dio smjese ulijte otopljenu čokoladu i pola kilograma kesten pirea, a u drugi dio preostali kesten pire. Kalup obložite aluminijskom folijom i ulijte prvo dio bez čokolade, poravnajte, zatim dio sa čokoladom. Stavite u hladnjak da se stegne. Ukrasite po želji.