Štrudla s makom od gotovih kora slična makovnjači

Kad nemate vremena za pripremu makovnjače od dizanog tijesta.

Shutterstock

Ako ste zaželjeli makovnjaču, ali nemate vremena za pripremu, dobra alternativa je štrudla s makom od lisnatih kora. Nije makovnjača, ali ljubitelji maka neće biti razočarani. Ovakvu savijaču inače možete puniti i jabukama i orasima.

Sastojci:

  • 350-400 g maka
  • 700 g kora za savijače
  • ribana korica limuna
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šalica ulja
  • dvije i pola šalice griza
  • 3 šalice šećera
  • 2 šalice jogurta
  • 3 jaja

Priprema:

Izmiksajte tri bjelanjka s tri šalice šećera, dodajte tri žumanjka, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer i koricu limuna. Kore za savijače podijelite na 4 dijela tako da dobijete 4 štrudle. Svaku koru premažite nadjevom.

Prije pečenja savijače premažite preostalim nadjevom i pecite još 5 - 10 minuta.

Mak pomiješajte s malo vrućeg mlijeka u kojem su otopljeni šećer i vanilin šećer. Štrudlu pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta.