Uživajte u jeseni uz vafle s bundevom!

Jesenska jutra posebnog su okusa ukoliko ih započnete s odličnim sezonskim doručkom - bezglutenskim vaflima s pireom od bundeve.

Shutterstock

Osnovni sastojci ovih vafla su pire od bundeve i nezaobilazni cimet, muškatni oraščić, đumbir i klinčići. Uz to, trebat ćete i zobeno brašno ili pak pahuljice koje možete fino samljeti u multipraktiku.

Vafle servirajte s javorovim sirupom, maslacem od orašastih plodova i tostiranim oraščićima. U slast!

Vafli s pireom od bundeve

Sastojci:
200 g zobenog brašna
1 žlica praška za pecivo
3/4 žličice soli
1 žličica cimeta
1/2 žličice đumbira
1/4 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice klinčića
3 jaja
150 ml mlijeka po izboru
7 žlica otopljenog maslaca
120 g pirea od bundeve
3 žlice javorovog sirupa
1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte zobeno brašno, prašak za pecivo, sol i začine. U drugoj posudi istucite jaja pa dodajte mlijeko, otopljeni maslac, pire od bundeve, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Tekuću smjesu dodajte u zobeno brašno pa promiješajte pjenjačom kako bi se sastojci sjedinili. Možda će ostati koja grudica, ali nemojte da vas to zamara. Smjesu ostavite deset minuta sa strane i u međuvremenu zagrijte pekač za vafle.

Kratko još jednom promiješajte smjesu koja bi trebala biti prilično gusta. Ulijte smjesu u zagrijani pekač za vafle i zatvorite poklopac. Nakon što vafl postane zlatan i hrskav. prebacite ga na rešetku ili lim prekriven papirom za pečenje.

Nemojte slagati vafle jedne na druge jer će izgubiti hrskavost. Poslužite ih tople!