Bademovo brašno glavni je sastojak ovih laganih i pahuljastih vafla. Brzinski pomiješajte sve sastojke pa pripremite svoj pekač za vafle - jer bez njega ništa! Tople vafle prelijte s malo meda i ukrasite bobičastim voćem, voćnim ili čokoladnim preljevom ili ih premažite maslacem od orašastih plodova.
Bezglutenski vafli s bademom
Sastojci:
3 jaja
130 ml bademovog mlijeka
1 žlica javorovog sirupa
2 žlice otopljenog kokosovog ulja
2 žličice ekstrakta vanilije
200 g bademovog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica cimeta
½ žličice soli
ulje za premazivanje
Priprema:
Zagrijte pekač za vafle i lagano ga premažite uljem. Umutite jaja, bademovo mlijeko, javorov sirup, kokosovo ulje i ekstrakt vanilije. Dodajte ostatak suhih namirnica i lagano umutite pjenjačom samo da se sastojci sjedine.
Ulijte pola kutlače smjese u vrući pekač, zatvorite i pecite tri do četiri minute ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Ponovite isto s ostatkom smjese. Tople vafle poslužite uz bobičasto voće, bananu i preljeve po izboru.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice