Iskoristite stari kruh za pripremu deserta!

Nemojte bacati stari kruh! Uložite malo truda u pripremu odličnog slatkog složenca.

Shutterstock

Kockice starog kruha natopite smjesom od jaja, mlijeka, šećera i dodataka po želji. Dodajte malo cimeta, kardamoma ili vanilije za poseban okus. Grožđice prethodno natopije u viskiju ili rumu - ili ih zamijenite brusnicama. Umiješajte nasjeckane orašaste plodove, komadiće čokolade ili sezonsko voće, poput jabuka... Pustite mašti na volju!

Zapečeni kruh s grožđicama

Sastojci:
6 šnita starog kruha
2 žlice maslac
80 g grožđica
450 ml mlijeka
100 g šećera
4 jaja
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a dublju posudu za pečenje obložite masnim papirom. Kruh narežite na manje komade i stavite u posudu pa ga prelijte rastopljenim maslacem. Pjenjačom umutite mlijeko, šećer, jaja, cimet i ekstrakt vanilije. Prelijte kruh smjesom od jaja, pospite grožđicama pa pustite da kratko odstoji kako bi se kruh natopio.
Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i po želji pospite komadićima čokolade. Pustite da složenac kratko odstoji pa narežite na kocke. Poslužite toplo!