Ovi vafli su odličan izbor za sve koji nastoje izbjeći upotrebu bijelog šećera. Smjesa bi trebala biti dovoljno slatka ako upotrijebite zaista zrele banane, ali uvijek ih možete preliti i s malo meda.
U slučaju da su borovnice van sezone (i preskupe su), slobodno upotrijebite zamrznute. Dobar tek!
Vafli s bananom i borovnicama
Sastojci:
130 g integralnog brašna
100 g zobenih pahuljica
1 žličica cimeta
2 žličice praška za pecivo
2 banane
2 jaja (M)
250 ml mlijeka
150 g borovnica
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli srednje veličine, a u blender stavite banane, jaja i mlijeko pa blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Tekuće sastojke dodajte suhima pa promiješajte drvenom kuhačom. Ubacite borovnica i još jednom lagano promiješajte.
Pripremite pekač za vafle, lagano ga nauljite i stavite na srednje jaku temperaturu. Stavite smjesu u pekač za vafle i pecite otprilike tri do pet minuta, ovisno o jačini pekača. Izvadite na tanjur i ponovite postupak s ostatkom smjese.
Uz vafle servirajte grčki jogurt i med pa ih navalite dok su još topli!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice