Pahuljaste palačinke od grčkog jogurta

Ako ustajete ranije kako biste pripremili dobar doručak, obavezno isprobajte ovaj recept za palačinke!

Shutterstock

Zbog pahuljastih palačinki isplati se ustati koju minutu ranije. Dobra je vijest da smjesa ne treba stajati, već možete odmah krenuti s pečenjem. 

Servirati ih možete s pekmezom, namazom od lješnjaka, svježim voćem, orašastim plodovima, medom… Poslužit će gotovo sve što nađete u hladnjaku i smočnici. U slast!

Palačinke od grčkog jogurta

Sastojci:

200 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žlice šećera
½ žličice soli
2 žlice ulja
2 jaja (M)
180 ml grčkog jogurta
180 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

U jednoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom, grčkim jogurtom, mlijekom, uljem i ekstraktom vanilije. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i malo soli. Lagano umiješajte suhe sastojke u smjesu s jajima, pazeći da ne ostanu velike grudice. Pecite palačinke na zagrijanoj i lagano nauljenoj tavici otprilike dvije minute sa svake strane. Okrećite ih špatulom kad poprime lijepu smeđu boju.
Poslužite odmah, prelivene medom ili javorovim sirupom.