Ukoliko volite pripremati palačnike, ovaj nešto drugačiji recept vam ne bi trebao biti poseban izazov. Ali vrijedi ga iskušati jer vas očekuje odlična poslastica. U našem receptu ove palačinke poslužujemo sa cimetom i šećerom u prahu jer cimet godi nepcima te zdravlju organizma. Po želji, poslužite ove mini palačinke sa svježim voćem, čokoladom ili medom. Ukoliko nemate tavu za pripremu mini palačinki, učinite to dodajući smjesu na tavu klasičnom žlicom. I važan savjet, svi sastojci za tijesto za palačinke trebali bi biti sobne temperature.

Sastojci:
Za palačinke

7,5 g kvasca
200 g šećera u prahu
150 g brašna
oko 250 ml mlakog mlijeka
prstohvat soli
1 jaje
100 g maslaca
ulje za pečenje

Za posipavanje
50 g šećera u prahu
1 žličica mljevenog cimeta

Priprema:
Kvasac smrvite u šalicu, dodajte polovicu količine šećera pa miješajte dok se kvasac u potpunosti ne usitni. Dodajte 30 g brašna i prelijte s 80 ml mlijeka. Promiješajte, pokrijte šalicu kuhinjskom krpom pa je stavite na toplo mjesto da se tijesto digne. Preostalo brašno pomiješajte sa solju i prosijte ga u zdjelu. Dodajte tijesto koje se dizalo, razmućeni žumanjak, rastopljeni maslac i preostalo mlako mlijeko pa sve zajedno zamiješajte u tekuće tijesto. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka. Zdjelu s tijestom prekrijte kuhinjskom krpom pa je ostavite na toplome mjestu sve dok se tijesto ne digne tako da mu se količina udvostruči. To će trajati otprilike 1 sat. Bjelanjak stucite u čvrsti snijeg pa ga pažljivo umiješajte u tijesto i ostavite da još malo odstoji. Tavu s više udubina za male palačinke namastite uljem, zagrijte je, a zatim u svaku udubinu ulijte malo tijesta. Palačinke pecite tako da s obje strane poprime zlatnu boju. Šećer za posipanje u zdjelici pomiješajte s cimetom. Vruće palačinke pospite mješavinom šećera i cimeta, a zatim ih poslužite.