MOUSSE OD ČOKOLADE I LJEŠNJAKA: Savršena slastica za ljubitelje kremastih i pjenastih deserata

Pripremite mousse za manje od pola sata - od samo šest sastojaka.

Shutterstock

U pripremi ovog nezaboravnog moussea možete koristiti Nutellu, ili bilo koji drugi čokoladni namaz s lješnjacima.

Mousse možete servirati u ukrasnim čašama ili malim staklenkama. Dekoraciju prepuštamo Vama, ali u ovom slučaju manje zaista jest više. Dobro će poslužiti žlica tučenog vrhnja, naribana čokolada i nasjeckani lješnjaci.

Mousse od Nutelle

Sastojci:

200 g namaza od lješnjaka
50 ml mlijeka
60 ml vrhnja za šlag
1 žlica gustina
3 žlice šećera u prahu
100 g tostiranih lješnjaka

Priprema:

Stavite namaz od lješnjaka i mlijeko u manju zdjelicu i ubacite u mikrovalnu na 10 sekundi, izvadite, promiješajte i ponovite postupak još dva puta kako bi s lakoćom mogli sjediniti sastojke. Dobro promiješajte i ostavite sa strane da se smjesa ohladi. Stavite vrhnje za šlag u veću zdjelu pa dodajte gustin i šećer u prahu.

Uključite mikser na srednju brzinu, dodajte namaz i miksajte dok ne dobijte čvrstu smjesu. Lješnjake nasjeckajte na sitno pa lagano umiješajte drvenom žlicom. Mousse podijelite u posudice, pokrijte prozirnom folijom pa stavite u hladnjak na barem sat vremena. Prije posluživanja nadjenite žlicom lagano tučenog vrhnja i pospite ostatkom nasjeckanih lješnjaka.