Svakom banana kruhu treba dodati malo čokolade - i sloj krem sira. Potrošit ćete malo više vremena, ali garantiramo da će se svaka minuta isplatiti.
Obavezno upotrijebite zrele banane, koje su mekše i slađe, jer ćete tako izbjeći upotrebu šećera. U slast!
Banana kruh s krem sirom
Sastojci:
400 g banane
2 žličice ekstrakta vanilije
1 žlica limuna
60 ml mlijeka po izboru
3 žlice meda
160 g glatkog brašna
70 g kakaa
2 žličice sode bikarbone
½ žličice soli
80 g nasjeckane čokolade
Sloj krem sira:
230 g krem sira
40 g šećera u prahu
3 žličice gustina
Priprema:
Izvadite krem sir iz hladnjaka i ostavite ga na sobnoj temperaturi dok pripremate ostale sastojke. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite duguljasti kalup za kruh i dobro ga namastite. Banane ogulite i pomoću vilice ih zgnječite. Sve sastojke za banana kruh stavite u duboku posudu, osim čokolade, pa ih dobro izradite mutilicom. Izlijte ⅔ smjese u kalup za kruh.
U drugoj posudi izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu i malo gustina. Žlicom rasporedite stavite krem sir po smjesi od bana. Prekrijte s ostatkom smjese i poravnajte površinu. Pospite nasjeckanom čokoladom i stavite u pećnicu. Pecite 50 minuta, a zatim ugasite pećnicu i ostavite kruh u zatvorenoj i ugašenoj pećnici još deset minuta. Izvadite kruh iz kalupa tek kad se ohladi, kako bi ostao u komadu. Pospite ga šećerom u prahu, narežite na kriške i poslužite s čajem!