Čokolade nikad dosta! Tog se pravila čvrsto držimo i kad su muffini u pitanju. U smjesu volimo dodati i pozamašnu količinu nasjeckane čokolade – za još veći užitak.
Muffini mogu stajati u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do pet dana. Ako ih stavite u hladnjak, rok trajanja im možete produžiti za još dan ili dva.
Čokoladni muffini
Sastojci:
250 g brašna
200 g šećera
40 g kakaa u prahu
1 žličica sode
½ žličice soli
300 g nasjeckane čokolade
2 jaja (L)
180 g jogurta
120 ml suncokretovog ulja
120 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a kalupe za muffine premažite maslacem. U jednoj posudi pomiješajte brašno, šećer, kakao, sodu, sol i nasjeckanu čokoladu. U drugoj posudi umutite jaje s jogurtom, suncokretovim uljem, mlijekom i vanilijom. Prelijte tekuće sastojke u suhe pa lagano pomiješajte špatulom ili drvenom žlicom.
Smjesu prelijte u kalupe za muffine i stavite u pećnicu na pet minuta. Potom temperaturu smanjite na 180 stupnjeva i pecite još 15-ak minuta. Provjerite čačkalicom jesu li pečeni pa ih izvadite i ostavite da se hlade 10 minuta u kalupu. Pažljivo ih izvadite na rešetku i pričekajte da se u potpunosti ohlade prije posluživanja. U slast!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice