Jedna velika zrela banana, malo zobenih pahuljica i suhog voća, kikiriki maslac… Ovako otprilike izgleda recept za brze jutarnje kekse. Tijesto ne mora stajati, nema jaja ni brašna, kao ni bijelog šećera.

Dobra je vijest da ovi keksići mogu na sobnoj temperaturi stajati čak pet dana, a u hladnjaku i do 10. Također ih možete podijeliti u vrećice sa zatvaračem i čuvati u zamrzivaču do tri mjeseca.

Keksi od banane i zobenih pahuljica

Sastojci:
150 g zobenih pahuljica
½ žličice soli
1 žličica cimeta
250 g kikiriki maslaca
60 ml javorovog sirupa
60 g maslaca od jabuke
1 velika banana
75 g brusnica
75 g grožđica
75 g bučinih sjemenki

Priprema:
Najprije zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva, a dva lima za pečenje obložite papirom. Sve sastojke stavite u veliku posudu pa dobro izmiksajte. Smjesa treba biti gusta i lagano ljepljiva.
Oblikujte keksiće podjednake veličine i rasporedite ih po pripremljenom limu. Pecite između 15 i 20 minuta, dok ne poprime laganu smeđu boju. Pričekajte da se u potpunosti ohlade prije no što ih poslužite ili prebacite u plastičnu posudu s poklopcem. U slast!