Od prezrelih banana napravite nezaboravne brownieje!

Brownies s bananom gotovi su za tren, a još brže nestaju s tanjura!

Shutterstock

U kutiji s voćem sigurno imate dvije smećkaste banane koje još uvijek nisu došle na red. Ako su vam preslatke za konzumaciju, iskoristite ih za pripremu odličnog deserta.

Brownies s bananom na sobnoj temperaturi mogu stajati do tri dana. Ako ih ne uspijete pojesti, u što sumnjamo, prebacite ih u vrećice sa zatvaračem i čuvajte ih u zamrzivaču do dva mjeseca. Kad se zaželite slatkog, otopite smrznute brownieje u mikrovalnoj pećnici.

Brownies s bananom

Sastojci:

100 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
120 g rastopljenog maslaca
350 g šećera
3 jaja (L)
2 žličice ekstrakta vanilije
60 g kakaa u prahu
100 g tamne čokolade
2 velike zrele banane

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtasti kalup za brownieje lagano namastite pa ga uredno obložite papirom za pečenje.
U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom, maslacem i ekstraktom vanilije. Pomiješajte sve sastojke drvenom žlicom pa smjesu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dodajte kakao i sitno nasjeckanu čokoladu, a u drugi dobro zgnječenu bananu.
U kalup najprije stavite sloj smjese s čokoladom, zagladite, pa dodajte smjesu s bananom. Prođite drvenim štapićem kako bi lagano pomiješali smjese i dobili mramorni efekt. Pecite otprilike 40 minuta u zagrijanoj pećnici, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. Pričekajte da se brownieji ohlade, narežite ih na 16 komada i prebacite ih u kutiju s poklopcem. U slast!