Ako ste u timu koji radije uživa u slatkim varijantama pohanog kruha, obožavat ćete ovaj jednostavan recept. Priprema traje 10-ak minuta, a sastojci su dovoljni za dva serviranja. Uz to, iskoristit ćete onu (pre)zrelu bananu koja već danima stoji u košari s voćem. 

Dovoljno je da pohani kruh prije posluživanja prelijete medom ili javorovim sirupom, ali možete si dati oduška sa šećerom u prahu, sladoledom i svježim voćem. Odluka je na vama!

Pohani kruh s čokoladom i bananom

Sastojci:

1 veća zrela banana

80 g mliječne čokolade

4 deblje kriške bijelog kruha

3 jaja (M)

1 žlica slatkog vrhnja

1 žlica javorovog sirupa

1 žličica ekstrakta vanilije

30 g maslaca

Priprema:
Bananu zgnječite vilicom pa je pomiješajte sa sitno nasjeckanom čokoladom. Smjesu premažite preko dvije kriške kruha pa poklopite s preostale dvije. Umutite jaja sa slatkim vrhnjem, javorovim sirupom i ekstraktom vanilije, dodajte prstohvat soli pa umočite "sendviče" s obje strane u jaja. Pecite ih minutu do dvije sa svake strane na maslacu. Znat ćete da je pohani kruh gotov kad poprimi lijepu zlatnu koricu.
Prelijte topli pohani kruh s još malo javorovog sirupa i poslužite!