Zvijezda recepta su banane, a uz njih ćete trebati i malo maslaca, smeđeg šećera i mrvicu cimeta.
Ako karamelizirane banane servirate s kuglicom sladoleda ili tučenim vrhnjem, poslužit će kao brzinski desert. Također se mogu dobro uklopiti i u jutarnju priču, ako njima nadjenete zobenu kašu, chia puding ili grčki jogurt.
Karamelizirane banane
Sastojci:
2 veće banane
2 žlice maslaca
2 žlice smeđeg šećera
1/4 žličice cimeta
Priprema:
Banane narežite na kolutiće. Zagrijte maslac na tavi pa po cijeloj površini rasporedite banane. Pospite ih smeđim šećerom i cimetom, lagano promiješajte pa pa pričekajte da se karameliziraju s donje strane. Potom ih okrenite i ostavite ih na vatri još otprilike tri minute, kako bi se karamelizirala i druga strana. Poslužite odmah!