Banane, karamel i cimet su savršena kombinacija!

Odličnu slasticu možete napraviti za manje od 10 minuta i od samo četiri sastojka.

Shutterstock

Zvijezda recepta su banane, a uz njih ćete trebati i malo maslaca, smeđeg šećera i mrvicu cimeta.

Ako karamelizirane banane servirate s kuglicom sladoleda ili tučenim vrhnjem, poslužit će kao brzinski desert. Također se mogu dobro uklopiti i u jutarnju priču, ako njima nadjenete zobenu kašu, chia puding ili grčki jogurt.

Karamelizirane banane

Sastojci:

2 veće banane
2 žlice maslaca
2 žlice smeđeg šećera
1/4 žličice cimeta

Priprema:

Banane narežite na kolutiće. Zagrijte maslac na tavi pa po cijeloj površini rasporedite banane. Pospite ih smeđim šećerom i cimetom, lagano promiješajte pa pa pričekajte da se karameliziraju s donje strane. Potom ih okrenite i ostavite ih na vatri još otprilike tri minute, kako bi se karamelizirala i druga strana. Poslužite odmah!