Dosadio vam je klasičan čokoladni mousse? Napravite brzinsku verziju od bijele čokolade, bez jaja. Trebat će vam krem sir, slatko vrhnje i kvalitetna bijela čokolada.
Predlažemo da ga servirate u staklenim čašama i servirate uz bobičasto voće, poput malina. U slast!
Mousse od bijele čokolade
Sastojci:
120 g slatkog vrhnja
80 g bijele čokolade
120 g krem sira
1 žlica šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
bobičasto voće
Priprema:
Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag. Bijelu čokoladu narežite na male komade pa je rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. U drugoj posudi miksajte krem sir sa šećerom u prahu dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu.
Dodajte rastopljenu bijelu čokoladu, ekstrakt vanilije, prstohvat soli i kratko miksajte dok ne sastojci ne sjedine. Špatulom lagano umiješajte šlag. Mousse servirajte u staklene čaše ili zdjelice pa stavite na sat vremena u hladnjak. Neposredno prije posluživanja ukrasite ga bobičastim voćem.