Keksići s brusnicama i pistacijama odličan su izbor za sve koji vole slatko, ali ne uživaju u procesu pripreme ili jednostavno nemaju iskustva. Trebat ćete samo šest sastojaka i pola sata, uključujući i pečenje. Uz to, tijesto možete čuvati u zamrzivaču do tri mjeseca i izvaditi ga kad se zaželite (ili se pojave nenajavljeni gosti).
Od navedenih ćete sastojaka dobiti 20 keksića pa ih, po potrebi, poduplajte. U slast!
Keksi s pistacijama i brusnicama
Sastojci:
175 g omekšalog maslaca
70 g šećera
1 vanilin šećer
220 g glatkog brašna
70 g pistacija
70 g sušenih brusnica
Priprema:
Kratko izmiksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom pa drvenom žlicom umiješajte glatko brašno, nasjeckane pistacije i brusnice. Rukama oblikujte tijesto u valjak, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
Ohlađeno tijesto razrežite na kolutove debljine 1 cm, rasporedite ih s malim razmakom na lim obložen papirom za pečenje pa ih stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite 12 do 15 minuta, dok rubovi ne poprime zlatnu boju. Pričekajte da se ohlade u potpunosti, a zatim ih prebacite u posudu s poklopcem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice