Dosadio ti je klasičan banana kruh? Dodajte grubo naribani kokos, tostirane pekan orahe i pripremite poslasticu za pamćenje.
Za pripremu rezervirajte otprilike sat vremena, što uključuje i miksanje i pečenje. Pričekajte se rezanjem dok se kruh ne ohladi, a zatim ga poslužite s kakaom, čajem ili kavom. U slast!
Banana kruh s kokosom i pekan orasima
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- ¼ žličice soli
- 1 ½ žličica praška za pecivo
- 110 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 3 zrele banane
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 40 g grubo naribanog kokosa
- 60 g tostiranih pekan oraha
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i dobro namastite kalup za kruh.
- U posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
- Banane ogulite i zgnječite vilicom.
- Miksajte otopljeni maslac i šećer dok se ne sjedine. Dodajte jaja, bananu i ekstrakt vanilije i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Namjestite mikser na najmanju brzinu, dodajte mješavinu s brašnom i kratko miksajte. Lagano umiješajte kokos i pekan orahe.
- Ulijte smjesu u kalup za kruh i pecite 50 minuta, dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe relativno čista. Ako na čačkalici bude par mrvica, to je zbog banana koje kruh održavaju sočnim.
- Ostavite u kalupu 10-ak minuta, a zatim kruh preokrenite na rešetku i pustite da se ohladi.