Granolu možete pomiješati s grčkim jogurtom i svježim voćem, koristiti je kao hrskavu komponentnu u desertima ili je grickati na poslu, kad se zaželite nečeg slatkog.
Granola s pekan orasima
Sastojci:
60 ml suncokretovog ulja
150 g javorovog sirupa
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žličica cimeta
¼ žličice soli
300 g zobenih pahuljica
130 g pekan oraha
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj posudi pomiješajte ulje, javorov sirup, cimet I ekstrakt vanilije pa umiješajte zobene pahuljice I polovice pekan oraha. Rasporedite po limu obloženom papirom za pečenje pa pecite otprilike pola sata, dok granola ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice I pričekajte da se u potpunosti ohladi prije no što granolu premjestite u plastičnu posudu ili staklenku s poklopcem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice