Ljetna verzija popularnog talijanskog deserta ne uključuje klasičnu kremu s jajima, ali zato ne nedostaje mascarponea - i jagoda. Uz minimalan trud mogu ga napraviti i oni koji nemaju puno iskustva u pripremi slastica.
Kupite na tržnici domaće jagode i bacite se na posao. U slast!
Tiramisu s jagodama
Sastojci:
- 250 g mascarponea
- 70 g šećera
- 300 ml slatkog vrhnja
- 8 žlica jake kave
- piškote
- 400 g jagoda
- 50 g tamne čokolade
Priprema:
- Pripremite duboku keramičku posudu pravokutnog oblika.
- Jagode operite i narežite na kolutove.
- Stavite mascarpone i šećer u zdjelu pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte slatko vrhnje i nastavite s miksanjem dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Polovicu piškota umočite u kavu i poslažite na dno posude. Po potrebi razlomite piškote na manje komade kako biste prekrili cijelu površinu.
- Ravnomjerno rasporedite polovicu kreme po piškotama. Na kremu poslažite otprilike 150 g jagoda.
- Po jagodama naribajte polovicu tamne čokolade.
- Ostatak piškota umočite u kavu i poslažite po jagodama pa premažite ostatkom kreme. Narezane jagoda poslažite po kremi i za kraj naribajte čokoladu po vrhu.
- Prekrijte posudu folijom i stavite tiramisu u hladnjak na barem tri sata. Poslužite tek kada se dobro rashladi!