Ako ste štovatelj kvalitetne čokolade, vjerujemo da želite uživati u savršenom okusu dobro temperirane čokolade visokog sjaja. Na putu prema užitku stoje vam tri zamke u skladištenju koje možete bez problema zaobići.

1. Čokoladi nije mjesto u hladnjaku!

Hladnjak je posljednje mjesto na kojem biste trebali čuvati zalihu čokolade. Vlaga će izvući šećer na površinu i velike su šanse kako će ostati neprivlačne bijele mrlje. Ako je vruće i nemate izbora, čokoladu stavite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Napominjemo, to je posljednja opcija.

Idealno mjesto za čuvanje čokolade je hladna, tamna i suha prostorija!

2. Drastične promjene temperature su generalno loše.

Ako ste zaboravili čokoladu u autu i rastopila se, velike su šanse kako će masnoća isplivati na površinu i ostaviti neugodan okus u ustima. Čokolada s bijelim mrljama je i dalje jestiva, ali teško da ćete uživati u sjajnoj čokoladi vrhunske kvalitete.

3. Otvorena čokolada ne bi trebala stajati!

Ako ste otvorili tablu čokolade, pojedite je (ili podijelite) u što kraćem roku. Šansa je da će, kada se otvori originalno pakiranje, čokolada povući miris svega što se nalazi oko nje. U svakom slučaju, držite je što dalje od luka i češnjaka i dobro je umotajte.