Zobena kaša s poštenom dozom kave, grčkim jogurtom i kakaom okusom zaista podsjeća na tiramisu. Ova zdravija varijanta gotova je za tren, a možete je pripremiti i večer ranije. Nakon što isprobate ovaj recept, nećete više izbjegavati zobene pahuljice s argumentom da su dosadne i bezukusne!
Tiramisu od zobenih pahuljica
Sastojci:
80 g sitnih zobenih pahuljica
1 žlica chia sjemenki
3 žlice javorovog sirupa
180 ml bademovog mlijeka
120 ml jake kave
1 žlica kakaa
1 žličica ekstrakta vanilije
250 ml grčkog jogurta
Priprema:
U posudi pomiješajte zobene pahuljice, chia sjemenke, dvije žlice javorovog sirupa, bademovo mlijeko, kavu i kakao. Miješajte dok se sastojci potpuno ne sjedine. Smjesa neće biti gusta, ali će se zgusnuti tijekom stajanja, kada se chia sjemenke i pahuljice natope. Pokrijte zdjelicu folijom pa pustite da odstoji u hladnjaku, najbolje preko noći. Ujutro pomiješajte ekstrakt vanilije, grčki jogurt i žlicu javorovog sirupa. Pola čaše napunite pripremljenom smjesom od zobenih pahuljica i chia sjemenki, stavite žlicu grčkog jogurta pa napunite zobenom kašom. Završite žlicom jogurta, pospite kakaom i uživajte!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice