Obožavamo sve varijante crumblea, ali osobito ovu verziju s jagodama i bademima. Napravit ćete ga za tren, bez borbe s mikserom i prljavim posuđem.
Najukusniji je dok je još topao, poslužen s tučenim vrhnjem ili sladoledom. Izbor je vaš!
Crumble s jagodama
Sastojci:
- 500 g jagoda
- 50 g šećera
- 30 g mljevenih badema
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- Sastojci za posip:
- 100 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 70 g hladnog maslaca
- 100 g listića badema
- 70 g smeđeg šećera
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Dublju keramičku posudu premažite maslacem.
- Jagode operite i narežite na polovine ili četvrtine, ovisno o tome koliko su velike.
- Pospite jagode šećerom, mljevenim bademima i prelijte ekstraktom vanilije pa sve dobro promiješajte.
- Rukama pomiješajte kockice hladnog maslaca i smjesu brašna i praška za pecivo. Kada dobijete mrvičastu smjesu, vilicom umiješajte listiće badema i smeđi šećer.
- Rasporedite posip po jagodama.
- Pecite otprilike pola sata, dok posip ne poprimi zlatnu boju.
- Pustite da crumble odstoji 10 minuta prije posluživanja. U slast!