Zbog svoje slatkaste arome, bademovo mlijeko odlično se uklapa u zdrav doručak s müslijima ili u recept za omiljeni kolač. Ovo biljno mlijeko punoga je orašastog okusa, bogato je hranjivim tvarima i izvrsna je zamjena za kravlje mlijeko. Možete ga jednostavno pripremiti i kod kuće.
Domaće bademovo mlijeko
Sastojci:
200 g badema s kožicom
voda
malo soli
1-2 žličice meda (ili sirup od agave)
½ žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Bademe temeljito operite u mlakoj vodi. Zalijte ih s 1 litrom vode i namačite najmanje 12, a najviše 18 sati. Ocijedite vodu. Stavite bademe u mikser, dodajte 1 l svježe vode, sol, med i vaniliju te miksajte na najvećoj brzini. Tekućinu procijedite kroz gazu, a bademe dobro istisnite. Mlijeko ohladite, držite u hladnjaku i potrošite unutar 2 do 4 dana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice