Znate li da za predobre brownieje trebate samo osam sastojaka, uključujući bobičasto voće po izboru? Preporučujemo maline, čija sezona upravo počinje.
Vi morate samo rastopiti čokoladu i pomiješati sastojke, a ostatak će posla odraditi pećnica. Gotove brownieje možete čuvati u zatvorenoj posudi do dva dana.
Brownies s malinama
Sastojci:
350 g tamne čokolade
250 g maslaca
3 jaja (M)
250 g smeđeg šećera
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
150 g svježih malina
shania-pinnata-n8psEOtD4Ro-unsplash
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Četvrtasti kalup za brownies premažite maslacem.
- Rastopite čokoladu i maslac u jednoj posudi pa ostavite sa strane da se malo ohladi.
- U jednoj posudi pomiješajte glatko brašno, prašak za pecivo i sol.
- Umutite jaja sa šećerom pa dodajte rastopljenu čokoladu. Dobro promiješajte.
- Dodajte suhe sastojke pa promiješajte drvenom žlicom.
- Prelijte polovicu smjese u kalup, rasporedite veći dio malina, prekrijte ostatkom smjese i završite ostatkom malina.
- Pecite otprilike 40 minuta pa provjerite čačkalicom je li kolač pečen. Pustite da se u potpunosti ohladi prije no što ga krenete rezati. U slast!