Ako imate praksu u pripremi palačinki, i možete ih peći na dvije ili tri tave odjednom, vama ovaj recept neće predstavljati baš nikakav problem. Ako niste toliko spretni, upalite dobru glazbu i posvetite se nakratko palačinkama. Već nakon prvog zalogaja znat ćete da se svaka sekunda isplatila.

Tortu od palačinki prelijte ganacheom i ukrasite po želji. Predlažemo tostirane orašaste plodove, poput lješnjaka, koji će doprinijeti i vizualno i okusom!

Čokoladna torta od palačinki

Sastojci za palačinke:

  • 4 jaja (L)
  • 800 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 300 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 25 g rastopljenog maslaca
  • ulje za tavicu

Sastojci za kakao nadjev:

  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 120 g šećera u prahu
  • 60 g kakaa

Sastojci za ganache

  • 250 g tamne čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Špatulom umutite sve sastojke za palačinke pa pustite da smjesa odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata.
  2. Tavicu za palačinke lagano premažite suncokretovim uljem pa se bacite na pečenje palačinki. Od ove smjese trebali biste dobiti između 20 i 25 palačinki promjera 20 ili 22 cm.
  3. Dok se posljednje palačinke hlade, napravite kremu od vrhnja i kakaa. Najprije hladno slatko lagano istucite, a zatim dodajte prosijani šećer u prahu i kakao. Kad se sastojci u potpunosti sjedine, pokrijte posudu folijom i prebacite u hladnjak.
  4. Pripremite tanjur na kojem ćete servirati tortu. Najprije na sredini razmažite malo kreme kako bi se prva palačinka zalijepila i bila stabilna. Stavite palačinku, premažite je tankim slojem kreme pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.
  5. Stavite tortu u hladnjak na barem sat vremena. Za to vrijeme pripremite ganache.
  6. Kako biste pripremili čokoladni ganache, nasjeckanu čokoladu prelijte vrućim slatkim vrhnjem. Pustite da odstoji minutu, a zatim miješajte dok se čokolada u potpunosti ne rastopi.
  7. Tortu od palačinki prelijte ganacheom, ukrasite po želji i čuvajte u hladnjaku. U slast!