Činit će se kao da ste u izokrenuti kolač s ananasom uložili puno truda i vremena, a zapravo će veći dio posla odraditi pećnica. Na vama je samo da brzinski izmiksate sastojke, dobro ocijedite ananas iz konzerve i pripazite da kolač ne zagori pri pečenju. Može li lakše?

Kolač možete narezati i čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do tri dana, ali najukusniji je dok je još topao. U slast!

Kolač s ananasom

Sastojci za biskvit:

  • 120 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 jaja (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 1/2 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličica soli
  • 120 ml mlijeka

Ostali sastojci:

  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 10 komada ananasa iz konzerve

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite kalup za tortu promjera 22 ili 25 cm s 50 g maslaca.
  2. Po dnu pospite šećer pa rasporedite kolutove ananasa.
  3. Izmiksajte maslac i šećer u pahuljastu smjesu pa dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
  4. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
  5. Naizmjence dodajte brašno i mlijeko sobne temperature u pripremljenu bazu od maslaca, šećera i jaja.
  6. Prelijte tijesto preko ananasa i zagladite.
  7. Pecite kolač 30 minuta u zagrijanoj pećnici, a potom ga prekrijte folijom kako gornja strana ne bi zagorjela i pecite još 15 minuta.
  8. Ostavite kolač otprilike 15 minuta u kalupu, a zatim ga izvrnite na pladanj za tortu. Uživajte!