Činit će se kao da ste u izokrenuti kolač s ananasom uložili puno truda i vremena, a zapravo će veći dio posla odraditi pećnica. Na vama je samo da brzinski izmiksate sastojke, dobro ocijedite ananas iz konzerve i pripazite da kolač ne zagori pri pečenju. Može li lakše?
Kolač možete narezati i čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do tri dana, ali najukusniji je dok je još topao. U slast!
Kolač s ananasom
Sastojci za biskvit:
- 120 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 jaja (L)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g glatkog brašna
- 1 1/2 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličica soli
- 120 ml mlijeka
Ostali sastojci:
- 100 g smeđeg šećera
- 50 g rastopljenog maslaca
- 10 komada ananasa iz konzerve
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite kalup za tortu promjera 22 ili 25 cm s 50 g maslaca.
- Po dnu pospite šećer pa rasporedite kolutove ananasa.
- Izmiksajte maslac i šećer u pahuljastu smjesu pa dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
- U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
- Naizmjence dodajte brašno i mlijeko sobne temperature u pripremljenu bazu od maslaca, šećera i jaja.
- Prelijte tijesto preko ananasa i zagladite.
- Pecite kolač 30 minuta u zagrijanoj pećnici, a potom ga prekrijte folijom kako gornja strana ne bi zagorjela i pecite još 15 minuta.
- Ostavite kolač otprilike 15 minuta u kalupu, a zatim ga izvrnite na pladanj za tortu. Uživajte!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice