PREUKUSNO LJETNO JELO: Punjene rajčice pripremaju se jednostavno, a okus je nevjerojatan

Isprobajte recept za zapečene rajčice punjene mesom i rižom.

Shutterstock

Rajčice su mnogima omiljeno povrće, ne samo u sezoni već i tijekom cijele godine. Koriste se u bezbroj jela, kao svježe, pasirane, kao sok, a ovaj put isprobajte ih zapečene u pećnici i punjene mesom i rižom. Donosimo jednostavan recept za punjene rajčice kod kojeg nećete morati dugo stajati ispred štednjaka, a rezultat je preukusno jelo idealno za ljetne dane.

Recept za rajčice punjene mesom i rižom

Sastojci:

  • 7 rajčica
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 100 g riže
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • svež peršin
  • sol, papar
Shutterstock 

Priprema:

  1. Rajčicama odrežite vrhove i izdubite unutrašnjost. Zgnječite dio koji ste izvadili iz rajčice.
  2. Na 50 g zagrijanog maslaca popržite luk i mljeveno meso. Pirjajte dok tekućina ne ispari pa dodajte prokuhanu rižu, sitno sjeckani peršin, papar i sol.
  3. Nakon 15 minuta dinstanja dodajte pasiranu rajčicu i ostavite na štednjaku još desetak minuta.
  4. Jaja umutite, pa dodajte u smjesu s mljevenim mesom. Gotovom smjesom napunite svaku rajčicu, poklopite poklopcima i slažite ih u dublju tepsiju.
  5. Premažite ostatkom maslaca, pospite krušnim mrvicama i pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena.