Rajčice su mnogima omiljeno povrće, ne samo u sezoni već i tijekom cijele godine. Koriste se u bezbroj jela, kao svježe, pasirane, kao sok, a ovaj put isprobajte ih zapečene u pećnici i punjene mesom i rižom. Donosimo jednostavan recept za punjene rajčice kod kojeg nećete morati dugo stajati ispred štednjaka, a rezultat je preukusno jelo idealno za ljetne dane.
Recept za rajčice punjene mesom i rižom
Sastojci:
- 7 rajčica
- 500 g mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 100 g riže
- 2 žlice krušnih mrvica
- svež peršin
- sol, papar
Shutterstock
Priprema:
- Rajčicama odrežite vrhove i izdubite unutrašnjost. Zgnječite dio koji ste izvadili iz rajčice.
- Na 50 g zagrijanog maslaca popržite luk i mljeveno meso. Pirjajte dok tekućina ne ispari pa dodajte prokuhanu rižu, sitno sjeckani peršin, papar i sol.
- Nakon 15 minuta dinstanja dodajte pasiranu rajčicu i ostavite na štednjaku još desetak minuta.
- Jaja umutite, pa dodajte u smjesu s mljevenim mesom. Gotovom smjesom napunite svaku rajčicu, poklopite poklopcima i slažite ih u dublju tepsiju.
- Premažite ostatkom maslaca, pospite krušnim mrvicama i pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena.