Sezona je tikvica u kojima možemo uživati na brojne načine pa je i naša preporuka ukusan recept u kojem se spajaju raskošni okusi ljeta. Odabrali smo okrugle tikvice, poznate i pod nazivom courgette, okusom jednake klasičnim tikvicama, ali oblika savršenog za punjenje različitim nadjevima. Ovaj put punimo ih nedjevom bez mesa, a tako pripremljene tikvice mogu biti samostalan obrok ili odličan prilog pečenom mesu. Dobar tek!

Tikvice punjene sirom i rajčicom
Sastojci:
4 okrugle tikvice
250 g ricotte
12 mini rajčica
2 velike rajčice
1 jaje
1 luk
maslinovo ulje
timijan
sol, papar
svježe nariban parmezani

Priprema:Tikvice operite te kuhajte u posoljenoj uzavreloj vodi desetak minuta. Velike rajčice prelijte vrućom vodom pa ih ogulite. Narežite rajčicu i luk na komadiće. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tikvicama odrežite kapicu te izdubite središnji dio koji sitno narežite. Nasjeckani dio tikvice stavite u posudu te dodajte sir, jaje i začin. Posebno na ulju prepržite sitno narezani luk, dodajte narezane rajčice pa pirjajte deset minuta. Tikvice napunite smjesom sa sirom, na to stavite pirjanu rajčicu s lukom, a na vrh stavite po tri mini rajčice te pokapajte uljem. Sve to poklopite kapicom tikvice i pecite otprilike 45 minuta. Pretkraj pečenja maknite poklopac tikvice, naribajte parmezan po rajčicama i zapecite do kraja. Poslužite toplo.