Jedno od najpoznatijih jela koja su se pripremala u našim domovima su punjene paprike. Miris kuhanja punjenih paprika i dan danas podsjeća na ljeto i maminu ili bakinu kuhinju. Možda već imate svoj provjeren recept za ovo omiljeno ljetno jelo, ali morate isprobati i recept po kojem se punjene paprike pripremaju u Dalmaciji. Domaće dalmatinske kobasice i pršut dodatno će obogatiti jelo kojim ćete zadiviti i gladne ukućane i goste.
Recept za punjene paprike na dalmatinski način
Sastojci:
- 1 kg mljevene junetine
- 12-13 žutih paprika babura
- 1 šalica riže
- 2-4 žlice mješavine mljevene slanine, češnjaka i peršina
- pola kilograma luka
- 1 šalica pirea od rajčice
- soli i malo ulja
- 2 žlice brašna za posipanje
- 1 par dalmatinskih domaćih kobasica
- 200 grama nasjeckanog pršuta
- 1 žlica suhog začina
Priprema:
Na masti popržite crveni luk pa ga dodajte u mljeveno meso, s rižom, soli i suhim začinima, ali i u smjesu slanine, peršina i češnjaka. Očišćene paprike napunite mesom. Stavite u dublji lonac, nalijte malo vode, dodajte kobasice i pršut. Kuhajte ih oko 15 minuta pa dodajte pire od rajčice. Nakon 2 sata laganog pirjanja dodajte papar i kuhajte još 15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice