MUSAKA OD KUPUSA: 2 omiljena jela u jednom, jede se toplo, ali je ukusno i hladno

Umjesto musake s mesom, probajte je sa zeljem.

Shutterstock

Musaka je zasitno jelo koje se rado priprema, ali ako je stalno s istim sastojcima, brzo može dosaditi. Napravite ovo jelo sa svježim kupusom i dobit ćete potpuno drugačiji obrok, ukusan topao, ali i hladan. Zimi ovo jelo možete pripremiti s kiselim kupusom.

Recept za musaku s kupusom

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1-2 šalice kukuruza šećerca
  • riža po ukusu
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 jaja
  • nešto mlijeka

Priprema:

Kupus narežite i popržite na ulju. Začinite po želji. Luk nasjeckajte i popržite pa dodajte mljeveno meso, dok je gotovo, dodajte kukuruz i rižu.

U tepsiju posložite kupus, zatim mljeveno meso, premažite kiselim vrhnjem i gore ostatak kupusa. Umutite jaja i pomiješajte s malo mlijeka pa pecite na 220°C oko 30 minuta.

 Izvor: Stvar ukusa