U sezoni paprika jedno od najomiljenijih vrlo zasitnih i ukusnih jela koja mame mirisom zasigurno su punjene paprike. No one ne moraju uvijek biti punjene mljevenim mesom. Budite kreativni i pripremite ih punjene sirom, a u ovom receptu dodajte omiljeni umak bešamel.
Recept za paprike punjene sirom u umaku bešamel
Sastojci:
- 6 paprika babura
- 1 luk
- 2 rajčice
- 500 g feta sira
- 200 g ribanog sira
- 3 jaja
- papar, origano
Za umak:
- 40 g maslaca
- maslinovo ulje
- 2 žlice brašna
- 700 ml mlijeka
- papar
- sol
- muškatni oraščić
Priprema:
- Izmrvite feta sir, dodajte naribani sir, jaja, nasjeckani luk i rajčicu te začinite paprom i origanom te dobro promiješajte.
- Napunite očišćene paprike ovom smjesom i stavite ih u tepsiju.
- Umak pripremite tako da zagrijete maslac s maslinovim uljem i u njemu pržite brašno dvije minute na laganoj vatri.
- Dodajte vruće mlijeko uz stalno miješanje, kuhajte dvije minute na laganoj vatri. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- Umak izlijte u tepsiju oko paprika. Pokrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C 30 minuta.
- Nakon što skinete foliju, pecite 15 minuta na 200°C.