Ljubitelji pita s mesom, krumpirom ili sirom oduševit će jednostavnost ovog recepta. Naime, za pripremu bureka ne morate ni paliti pećnicu nego ga možete ispeći u tavi.
Recept za burek u tavi
Sastojci:
- 1/2 pakiranja gotovih kora
- 2 jaja
- 200 ml mlijeka
- 200 ml ulja
- sir, meso, dodaci po želji
- začini po želji
Priprema:
Namašćen pleh prekrijte jednom cijelom korom. Stavite jaja, mlijeko i ulje u staklenku, zatvorite i dobro protresite. Ovim nadjevom poprskajte prvu koru, pa poredajte još četiri natrgane kore.
Na njih stavite nadjev od jaja i mlijeka, pa sir ili meso, i dodatke koje želite. Zatim odozgo presavinite još 2,3 kore, preko nadjeva od jaja, i mlijeka, preklopite krajeve (kao na videu).
Cijeli postupak pogledajte u videu:
Pokrijte poklopcem i stavite na umjerenu vatru desetak minuta pa okrenite još 5 minuta. Još bolja opcija je ako imate vremena ostaviti ga u hladnjaku da malo odstoji prije rezanja ili čak preko noći.
Nakon 15 minuta burek je gotov, izvana hrskav, iznutra mekan i sočan.