Neda Ukraden poznata je po odličnoj liniji koju održava uravnoteženom prehranom i redovitim treninzima. Slavna pjevačica, koja je nedavno napunila 73 godine, voli kuhati po mediteranskoj prehrani sa svježim namirnicama. No priznala je da ponekad pojede burek, čisto da zadovolji želju.
Donosimo vam starinski recept za burek s gotovim korama kakav se pripremao u bivšoj Jugoslaviji. Najčešće se jeo za doručak uz šalicu jogurta ili kiselog mlijeka.
Recept za burek s gotovim korama
Sastojci:
- pakiranje gotovih kora
- 3 šalice mlijeka
- 1 šalica vode
- 1 šalica ulja
- 1 čajna žličica soli
Za nadjev:
- 2 glavice luka
- 300-350 g mljevenog mesa
- sol
- papar
- ulje
Priprema:
Pakiranje kora podijelite na dva dijela. Pomiješajte mlijeko, vodu, ulje i sol te zagrijte. Napravite nadjev tako da na ulju popržite nasjeckani luk s mljevenim mesom. Pred kraj začinite solju i paprom.
Pleh u kojem ćete peći podmažite i stavite prvu suhu koru, a sve ostale umočite u zagrijanu tekućinu od ulja, mlijeka, vode i soli. Na polovicu složenih kora stavite nadjev, a na to stavite drugu polovicu kora koje također umočite u tekućinu. Ostavite da odstoji pola sata prije pečenja. Pecite na 200 C stupnjeva oko pola sata.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice