Burek u kućnoj radinosti može biti ukusniji nego onaj iz pekare, a i brzo gotov. Donosimo vam najlakši recept za burek s mesom s gotovim korama.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za savijače
- 500 g mljevene junetine
- 2 glavice luka
- sol, papar
- ulje
Priprema:
Na ulju prodinstajte luk. Dodajte meso i sve dobro promiješajte i nastavite dinstati. Pred kraj dinstanja posolite i popaprite. Tepsiju namažite uljem i posložite kore da vire van iz posude.
Na sredinu stavite još jednu zgužvanu koru, pa stavite nadjev od mesa. Na meso stavite jednu ili dvije zgužvane kore, pa opet nadjev, pa ponavljajte dok ne potrošite nadjev.
Na kraju preklopite burek s prve četiri kore koje ste stavili na dno tepsije. Premažite uljem i pecite na 200 C stupnjeva oko pola sata.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice