Preukusna cvjetača iz pećnice s parmezanom 

Uključite pećnicu, stiže odličan ručak

Profimedia

Ako i niste ljubitelji cvjetače, ovaj bi vam jednostavan recept mogao u potpunosti promijeniti mišljenje.

Zapečena cvjetača

Sastojci:

1 glavica cvjetače
2 žlice maslinova ulja
prstohvat morske soli
svježe mljeveni papar
kajenski papar
70 g ribanog parmezana

Priprema:

Cvjetaču operite pa razdvojite cvjetove na manje komade i posložite ih u vatrostalnu posudu. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i kajenski papar pa sve dobro promiješajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta, dok cvjetača ne omekša. Izvadite cvjetaču iz pećnice i obilno je pospite naribanim sirom. Vratite je u pećnicu na nekoliko minuta kako bi se sir rastopio. Dobar tek!