Ukoliko ste odlučili proširiti obiteljski jelovnik zdravim, vege jelima, ne zaboravite na cvjetaču. I to pripremljenu na zanimljiv način, kao odrezak. Prvi korak je odabrati zdravu i svježu cvjetaču. Očišćenu narežite na odreske debljine oko 2,5 cm. Začinite svaki komad s malo soli, ulaj te začina po želji (nama je omiljena kombinacija s malo crvene paprike u prahu ili ljuskicama) te odreske posložene na podlogu za pečenje obloženu papirom za pečenje pecite u pećnici zagrijanojna 200 do 220 stupnjeva oko 30 minuta. Važno je da cvjetača poprimi zlatnu boju. Pečenu začinite nekim od umaka, s malo krupne soli te poslužite toplo uz svježe povrće.
Pripremite malo drugačiji odrezak, od cvjetače
Donosimo recept kako pripemiti odrezak od cvjetače u pećnici ali okušajte se i u pripremi na grillu
Još iz kategorije
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice