Možda sama riža od cvjetače ne zvuči ukusno, ali tu su začini da ovo jelo podignu na drugu razinu. Češnjak, limun, bademi, svježe začinsko bilje i malo maslaca ili maslinovog ulja učinit će ovo jelo vrlo ukusnim. Koristite svježe začinsko bilje poput peršina, kopra, korijandera ili bosiljka.

Poslužite kao prilog ili ubacite još povrća i poslužite za lagani ručak ili večeru.

Riža od cvjetače sa začinskim biljem

Sastojci:
1 glavica cvjetače
70 g badema
2 žlice maslaca ili maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
¼ žličice soli
¼ žličice papra
15 g svježeg začinskog bilja
1 žlica limunovog soka

Priprema:

Cvjetaču očistite, uklonite tvrde dijelove, narežite na veće cvjetove i ubacite u multipraktik. Miksajte dok ne dobijete mala zrnca odnosno cvjetaču koja izgledom podsjećaju na rižu. Prebacite na čistu kuhinjsku krpu i lagano pritisnite kako bi krpa upila višak vlage. Bademe sitno nasjeckajte i dodajte u tavu na srednje jaku vatru. Kratko ih tostirajte, otprilike tri minute. Pržene bademe prebacite u zdjelu i ostavite sa strane. Vratite tavu na vatru i dodajte maslac ili maslinovo ulje. Protisnite češnjak, ubacite ga u tavu i pržite 30 sekundi. Dodajte usitnjenu cvjetaču, sol i papar pa kuhajte, povremeno miješajući, deset minuta. Riža od cvjetače trebala bi postati hrskava i dobiti laganu svjetlo smeđu boju.

Maknite s vatre pa umiješajte narezano svježe začinsko bilje, limunov sok, pržene bademe, probajte pa dodatno začinite soli ili dodajte još malo limunovog soka. 

Jednostavna riža od cvjetače koja će vas oduševiti