PUNJENE PAPRIKE NA MEKSIČKI: Ukusno i zasitno jelo s bogatim nadjevom s dodatkom sira koji se topi

Jedno od najljepših meksičkih jela.

Shutterstock

Punjene paprike jedno su od najpopularnijih jela, pogotovo tijekom ljeta kada je sezona paprika. Volite li ovo jelo, predlažemo da isprobate meksički recept u kojem je nadjev obogaćen kukuruzom, a između dva sloja mesa dodaje se naribana mozzarella. 

Recept za punjene paprike na meksički

Sastojci:

5 paprika
1 luk
3 češnja češnjaka
350 g mljevene junetine
1/4 šalice paste od rajčice
320 ml pileće juhe
1/2 šalice riže
1 šalica kukuruza
1 šalica sitno nasjeckanog mladog luka
150 g mozzarelle
125 ml vode

Shutterstock 

Začini:

1/2 žličice kajenskog papra
1 žlica sušenog origana
2 žličice kumina
2 žličice korijandera
1,5 žličica luka u prahu
3/4 žličice soli

Priprema:

Odrežite gornji dio paprike (kod stabljike) i izvadite sjemenke. Na malo ulja u tavi popržite sitno nasjeckani luk, pa kad omekša dodajte nasjeckani češnjak. Dodajte meso i promiješajte pa pustite da se prži. Posolite, popaprite, pospite origanom, kuminom, korijanderom i lukom u prahu. Ponovno dobro promiješajte i dodajte pastu od rajčice.

Ostavite još minutu pa dodajte rižu, kukuruz koji ste procijedili i temeljac (kocku juhe razmućenu s vrućom vodom). Promiješajte i ostavite dinstati oko 15 minuta. Na kraju dodajte nasjeckani mladi luk, a možete dodati i vlasac.

Dobivenom smjesom punite paprike do pola, zatim pospite naribanim sirom pa nastavite puniti smjesom od mesa. Zatvorite vrhom paprike i posložite u vatrostalnu posudu. Zalijte vodom i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta. Zatim maknite foliju i pospite preostalim sirom, pa pecite još 5-10 minuta.

Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu:

Meksičke punjene paprike  youtube