Punjene paprike jedno su od najpopularnijih jela, pogotovo tijekom ljeta kada je sezona paprika. Volite li ovo jelo, predlažemo da isprobate meksički recept u kojem je nadjev obogaćen kukuruzom, a između dva sloja mesa dodaje se naribana mozzarella.
Recept za punjene paprike na meksički
Sastojci:
5 paprika
1 luk
3 češnja češnjaka
350 g mljevene junetine
1/4 šalice paste od rajčice
320 ml pileće juhe
1/2 šalice riže
1 šalica kukuruza
1 šalica sitno nasjeckanog mladog luka
150 g mozzarelle
125 ml vode
Začini:
1/2 žličice kajenskog papra
1 žlica sušenog origana
2 žličice kumina
2 žličice korijandera
1,5 žličica luka u prahu
3/4 žličice soli
Priprema:
Odrežite gornji dio paprike (kod stabljike) i izvadite sjemenke. Na malo ulja u tavi popržite sitno nasjeckani luk, pa kad omekša dodajte nasjeckani češnjak. Dodajte meso i promiješajte pa pustite da se prži. Posolite, popaprite, pospite origanom, kuminom, korijanderom i lukom u prahu. Ponovno dobro promiješajte i dodajte pastu od rajčice.
Ostavite još minutu pa dodajte rižu, kukuruz koji ste procijedili i temeljac (kocku juhe razmućenu s vrućom vodom). Promiješajte i ostavite dinstati oko 15 minuta. Na kraju dodajte nasjeckani mladi luk, a možete dodati i vlasac.
Dobivenom smjesom punite paprike do pola, zatim pospite naribanim sirom pa nastavite puniti smjesom od mesa. Zatvorite vrhom paprike i posložite u vatrostalnu posudu. Zalijte vodom i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta. Zatim maknite foliju i pospite preostalim sirom, pa pecite još 5-10 minuta.
Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu: